Welkom in ons theater: zónder afspraak!
(0) items
Winkelwagen 0 items: € 0,00 X

Naast alle unieke, authentieke meubelen bestaat de collectie van WoonTheater uit meubelen welke gemaakt zijn van oud hout.

Hout met een ziel, waar het leven vanaf straalt.


Hout met karakter

De meubelcollectie van WoonTheater bestaat voor een groot deel uit unieke,originele oude stukken die (als dat nodig was) gerestaureerd zijn in het land van herkomst. Naast al die originele oude meubelen heeft Woonland ook een groot aanbod in meubelen gemaakt van oud, gerecycled hout. Oud hout is mooi, het heeft karakter en heeft een doorleefde uitstraling. Je kunt haast zeggen dat het een ziel heeft. Onze huidige collecties worden enkel en alleen nog van oud gerecycled hout gemaakt. Het oude hout waar wij onze meubelen van laten maken is veelal afkomstig uit oude huizen, spoorwegbruggen, scholen, en zelfs afgedankte vissersboten vinden een nieuw doel. Namelijk prachtige doorleefde meubelen met een landelijk karakter! Er hoeven dus geen nieuwe bomen voor onze meubelen gekapt te worden en dat is een geruststellende gedachte.


Doorleefd hout

Oud hout draagt de sporen van het verleden. Krassen, deuken, verkleuringen, een spijkergat of andere beschadigingen. Iedere plank, iedere balk heeft een eigen verhaal. Een tafel, een kast of welk meubelstuk dan ook, samengesteld uit oud hout, draagt de sporen van meer dan een geschiedenis in zich. Een authentieke, landelijke uitstraling wordt door niets zo goed verkregen als door oud hout.


Selectie oud hout

Het is niet geheel eenvoudig om meubelen in oud hout te produceren. Al het oude hout moet zorgvuldig geselecteerd worden voordat het verwerkt kan worden in onze meubelcollecties. Alle oude planken en balken worden op dikte, lengte en uitstraling gesorteerd. Deze selectie en sortering vergt veel precisie en menselijk inzicht. Wij hebben erg veel tijd geïnvesteerd in het opleiden van houtcontroleurs in de landen waar we zaken doen.

Het is van groot belang dat de houtcontroleurs in de lokale werkplaatsen en fabrieken onze wensen en voorkeuren verstaan. Wij stellen behoorlijk hoge eisen aan het selecteren van al dat oude hout, want alleen dan bereik je het juiste resultaat, namelijk meubelen waarin oud geselecteerd hout met een zo origineel mogelijke uitstraling is verwerkt. Als er bijvoorbeeld 5 oude planken in een tafelblad verwerkt worden, is het belangrijk dat dit 5 (redelijk) dezelfde planken zijn. 5 rustieke planken voor een rustiek doorleefd tafelblad, en 5 rustige, iets gladde planken voor een minder heftig tafelblad.

De collecties van WoonTheater onderscheiden zich door dit selectieproces en dat is een absolute meerwaarde. Onze producenten mogen alleen authentiek, verweerd oud hout gebruiken. Dit zie je terug in onze meubelen. Meubelen met een karakter waar het leven vanaf straalt, maar welke wel goed en praktisch te gebruiken zijn. Graag nodigen wij u uit in onze inspirerende woonwinkel in Maurik.

 
Op de hoogte blijven?

Contact

WoonTheater
Hoolweg 1
4021 CN Maurik
T. 0344 691316
Route

Openingstijden:

Ma
gesloten
Di
10:00-17:00
Wo
10:00-17:00
Do
10:00-17:00
Vrij
10:00-17:00
Za
10:00-17:00
Zo
koopzondagen